Van harte welkom, wat leuk dat je onze camping gevonden hebt!

 

Op Boerderij Camping Gideonse ben je te gast bij Jan en Alice Gideonse. Onze kleinschalige camping hoort bij een actief akkerbouwbedrijf. Je bent van harte welkom voor een fijne, welverdiende vakantie in een prettige, gemoedelijke sfeer.

 

∼ We voelen ons bevoorrecht om te mogen wonen en genieten op ons prachtig mooie stukje Walcheren. Dat willen we graag met je delen! ∼

 

De 4e generatie sinds 1906

Het boerenleven is Jan met de paplepel ingegoten, meehelpen op de boerderij was vanzelfsprekend. Opgroeien met koeien, kalfjes en paarden; trekkerwerk, zaaien en oogsten. En Jan, zijn broer en zus namen ook fanatiek deel aan de ringrijwedstrijden in Walcheren. Van kleins af aan was er al de grote wens om ooit zelf te gaan wonen op de boerderij.

Alice is geboren in de prachtige stad Middelburg, later wonend in Vlissingen en Ritthem. Met een liefde voor het buiten zijn, alles wat groeit en bloeit.

Samen wonen en werken we hier en elk seizoen brengt iets anders met zich mee.

In 2004 werd de wens van Jan werkelijkheid; de boerderij met landbouwgrond en minicamping werd overgenomen van de ouders van Jan, bij vele kampeerders bekent als Bram en Jo Gideonse. We verhuisden met ons gezin vanuit Ritthem naar Serooskerke. Samen runnen we nu het akkerbouwbedrijf met de minicamping. Waarbij voor Jan de focus vooral ligt op de akkerbouw, en voor Alice op de camping.

Kamperen bij de boer in Walcheren, hoe het begon;

Op een mooie zomerdag in 1979 reed een gezin in een auto door Walcheren. Ze sloegen een mooi landelijk weggetje in en kwamen terecht op het erf van een boerderij. Daar was Bram Gideonse, buiten aan het werk. Deze plek beviel ze wel, zo rustig midden in de natuur en tussen de akkers.  Aan boer Bram werd gevraagd of zij hun tent mochten opzetten voor een vakantie op de boerderij. Vader Bram en moeder Jo Gideonse vonden dat prima. En zo kampeerden 1979 de eerste kampeerders op de boerderij.

∼ Van de eerste kampeerders verwelkomden we inmiddels al de 4e generatie op onze camping. ∼

De naam van de minicamping; Gideonse.

De camping moest natuurlijk een naam hebben. En net als vele andere minicampings op Walcheren werd in 1980 gekozen voor de achternaam. Het werd dus: “minicamping Gideonse”.

De naam Gideonse roept nogal eens vragen op. Wat betekend dat? Waar komt die naam vandaan? Kom gezellig kamperen en we zullen het je graag vertellen!

 

De minicamping; toen en nu

De eerste 3 kampeerplaatsen kwamen op het erf. De varkensstal moest eraan geloven want er moest een toiletgebouw komen. Later werden in het kalverweitje, en deels in de boomgaard, knusse eigen kampeerplekjes met heggetjes rond de kampeerplaatsen aangegd. 

Er werd in die tijd nog “echt” gekampeerd. De tenten, busjes en caravans waren in die tijd een stuk kleiner dan tegenwoordig.

Door de jaren heen is de camping natuurlijk flink veranderd. Eind 2017 kwam de vergunning voor 10 extra eenheden en zo werd uitgebreid van 15 naar 25 grote kampeerplaatsen.

Het idee van Bram en Jo van de heggen rond de plaatsen voor extra privacy hebben we voortgezet.  Net als de brede, verharde paden naar alle kampeerplaatsen. Dat wordt enorm gewaardeerd, merken we, en daar doen we het tenslotte voor!

Verhalen van kampeerders “van toen”.

Regelmatig worden we verrast door een bezoekje van kampeerders “van toen”.  Of er kamperen gezinnen waarvan de ouders zelf ooit als kind kwamen kamperen met hun ouders.  Allemaal brengen ze hun herinneringen mee. En dan worden wij getrakteerd op leuke verhalen, over de tijd die zij hadden bij vader Bram en moeder Jo.  Dat zijn voor ons bijzonder leuke momenten!

Misschien heb je ooit zelf eens bij Bram en Jo gekampeerd?

 

∼ We zijn heel benieuwd naar jou verhaal en je herinneringen aan je vakanties van toen! Kom vooral eens langs als je in de buurt bent! ∼

 

Zoek je een ruime, gemoedelijke camping in Walcheren?

’s Avonds ontspannen genieten van rustige avonden onder een prachtige sterrenhemel. Om de volgende dag, na een ontbijtje in de buitenlucht weer fris op pad te gaan. Misschien breng je eens een bezoek aan onze camping voor een korte of langere vakantie? Of om de camping eens te bekijken?

Je bent van harte welkom, graag eens tot ziens!

Jan en Alice Gideonse