Van harte welkom, leuk dat je onze website hebt gevonden!

 

Op Boerderij Camping Gideonse ben je te gast bij Jan en Alice Gideonse. Onze kleinschalige camping hoort bij een actief akkerbouwbedrijf. Je bent van harte welkom om mee te genieten op ons prachtige plekje, rustig gelegen aan het einde van onze eigen toegangsweg naar de boerderij,  in het mooie Walcheren.

 

∼ Wij wonen, werken en genieten hier van het buitenleven op een prachtig mooi stukje Walcheren, met strand en zee op fietsafstand. Dat willen we graag met je delen! ∼

 

De 4e generatie op de boerderij sinds 1906

Jan is geboren op de boerderij en groeide op tussen de akkers met rondom groen en natuur. Meehelpen op de boerderij was vanzelfsprekend. Opgegroeid met koeien en kalfjes, paarden en kleinvee, het planten, zaaien en oogsten van gewassen. Met alle uitdagingen van het weer in de verschillende seizoenen… Het wortelde diep in zijn hart. Jan had dus een grote wens: zelf gaan wonen op de boerderij.

Alice is geboren in de prachtige stad Middelburg, later wonend in Vlissingen en Ritthem. De liefde voor het buiten zijn, alles wat groeit en bloeit, en een grote passie voor paarden kwam van een vader met een groot boerenhart. Hij had zelf graag boer willen worden. Ook moeder had een hart voor dieren en zo waren er altijd allerlei dieren in en om huis. En later bood een voormalige boerderij ruimte voor de paarden.

In 2004 werd de grote wens van Jan werkelijkheid; wij verhuisden met ons gezin vanuit Ritthem naar Serooskerke. De boerderij met landbouwgrond en minicamping werd overgenomen van de ouders van Jan, bij vele kampeerders bekent als Bram en Jo Gideonse.

Kamperen bij de boer in Walcheren, hoe het begon;

Op een mooie dag in de zomer van 1979 reed een gezin in een auto door Walcheren. Zij reden een leuk landelijk weggetje in dat een eigen weggetje bleek te zijn. Het kwam uit op het erf van een boerderij. Daar was Bram Gideonse, buiten aan het werk. De plek beviel ze wel, midden in de natuur en tussen de akkers.  Dus volgde de vraag aan Bram of zij misschien met een tent een vakantie op de boerderij door mochten brengen. Vader Bram en moeder Jo Gideonse vonden dat een prima idee. En zo werd in 1979 de eerste tent opgezet op de boerderij.

Leuk detail: inmiddels hebben we van het gezin al familieleden gezin tot in de 4e generatie mogen ontvangen op onze camping

∼ Inmiddels hebben we van de eerste kampeerders al familieleden tot in de 4e generatie mogen ontvangen op onze camping ∼

De naam van de minicamping; Gideonse.

De camping moest natuurlijk een naam hebben. En net als vele andere minicampings op Walcheren werd in 1980 gekozen voor de achternaam. Het werd dus: “minicamping Gideonse”.

De minicamping; toen en nu

De eerste 3 kampeerplaatsen kwamen op het erf. Later besloten Bram en Jo om in het kalverweitje, en deels in de boomgaard, knusse eigen kampeerplekjes met heggetjes rond de kampeerplaatsen aan te leggen.

Ook moest er een toiletgebouw komen. En daarom moest de varkensstal eraan geloven; hierin werden de toiletten en douches gemaakt.

Er werd in die tijd nog “echt” gekampeerd. Want de tenten, busjes en caravans waren in die tijd een stuk kleiner dan tegenwoordig.

Inmiddels is de camping natuurlijk flink veranderd. Door de jaren mochten en meer kampeerplaatsen bij komen. In 2004 verhuisden wij naar de Kokerheulweg en zetten de camping met het akkerbouwbedrijf voort.

Alle kampeerplaatsen werden fors vergroot. In 2018 kregen we een vergunning voor 10 extra eenheden en zo werd uitgebreid van 15 naar 25 grote kampeerplaatsen. Door de ruime plaatsen en de ruime opzet van de camping is er een rustige sfeer, zelfs bij een volle bezetting.

We hebben ervoor gekozen om de heggen rond de kampeerplaatsen te behouden voor meer privacy. En ook de verharde paden naar alle kampeerplaatsen zijn gebleven.  We merken dat dat zeer gewaardeerd wordt, en daar doen we het voor!

Verhalen van kampeerders “van toen”.

Wat we allebei heel bijzonder vinden is dat er nu nog steeds kampeerders terug komen uit de tijd van vader Bram en moeder Jo. Ook komen er gezinnen waarvan de ouders zelf ooit als kind kwamen kamperen met de ouders. En inmiddels komen er zelfs al kleinkinderen en achterkleinkinderen van enkele vroegere kampeerders! Allemaal brengen ze leuke verhalen mee “van toen”. Dat zijn voor ons bijzonder leuke momenten!

Misschien heb je ooit zelf eens bij Bram en Jo gekampeerd?

 

∼ We zijn heel benieuwd naar jou verhaal en je herinneringen aan je vakanties van toen! Kom vooral eens langs als je in de buurt bent! ∼

 

Zoek je een ruime, gemoedelijke camping in Walcheren?

Misschien breng je eens bezoek aan onze camping voor een korte of langere vakantie? Of om eerst de camping eens te bekijken?

Graag tot ziens!

Jan en Alice Gideonse