Van harte welkom! Leuk dat je onze website hebt gevonden!

Op Boerderij Camping Gideonse ben je te gast bij Jan en Alice Gideonse. Onze kleinschalige camping hoort bij een actief akkerbouwbedrijf. Je bent van harte welkom om mee te genieten op ons prachtige plekje, rustig gelegen aan het einde van onze eigen toegangsweg naar de boerderij,  in het mooie Walcheren.

 

∼ Wij wonen, werken en genieten hier van het buitenleven op een prachtig mooi stukje Walcheren, met strand en zee op fietsafstand. Dat willen we graag met je delen! ∼

 

De 4e generatie op de boerderij.

In 1906 kocht de over-overgrootvader van Jan, Abraham Gideonse, de boerderij in de Kokerheulweg. Hij was samen met zijn vrouw de eerste generatie Gideonse die op de boerderij woonde en werkte.

In 1934  nam de zoon van Abraham Gideonse; Johannes Gideonse met zijn vrouw Martine de boerderij over. De boerderij was een gemengd bedrijf, zoals de meeste boerderijen in die tijd.

In 1961 trouwde de zoon van Johannes Gideonse, Abraham Gideonse, met Johanna Geschiere. Dit zijn de ouders van Jan, bij vele kampeerders staan zij bekent als Bram en Jo. Zij zetten het werk op de boerderij voort. In 1975 brandde de schuur af door blikseminslag. Het woonhuis bleef gelukkig behouden. Vader Bram  en moeder Jo Gideonse begonnen in 1979 de minicamping.

In 2004 verhuisden wij met ons gezin vanuit Ritthem naar Serooskerke. Waarmee de grote wens van Jan om weer te kunnen gaan wonen op zijn geboortegrond werkelijkheid werd. Wij namen de boerderij met de landbouwgrond en de minicamping over van vader Bram en moeder Jo. En daarmee zijn wij alweer de vierde generatie Gideonse die op de boerderij woont en werkt.

Hoe gaat dit rijtje verder….? We gaan het zien in de toekomst!

 

∼ Een rekensommetje; de eerste Gideonse woonde sinds 1906 op de boerderij. Nu, in 2023 is de boerderij dus alweer ….  117 jaar … in bezit van de familie Gideonse…. ∼

 

Kamperen bij de boer in Walcheren, hoe het begon;

Op een mooie dag in de zomer van 1979 reed een gezin in een auto door Walcheren. Zij reden een leuk landelijk weggetje in dat een doodlopend weggetje bleek te zijn. Zo kwamen ze aan op het erf van een boerderij. Vader Bram was daar buiten aan het werk. De vader van het gezin stapte uit de auto en vroeg aan Bram Gideonse of zij met een tent een vakantie op de boerderij door mochten brengen. Vader Bram en moeder Jo Gideonsevonden dat een prima idee. En zo kampeerden in 1979 de eerste toeristen op de boerderij.

Moeder Jo werd enthousiast en er werd besloten om een kampeervergunning aan te vragen voor het “Kamperen bij de boer”. Het volgende jaar,  in 1980, kwamen de eerste officiële kampeerders kamperen op de boerderij;  op wel drie kampeerplaatsen. Want dat was het maximale aantal plaatsen dat volgens de vergunning gebruikt mocht worden. In die tijd kampeerde je dus nog op een echte minicamping!

De naam van de minicamping; Gideonse.

De camping moest natuurlijk een naam hebben. En net als vele andere minicampings op Walcheren werd in 1980 gekozen voor de achternaam. Het werd dus: “minicamping Gideonse”.

De minicamping; toen en nu

De eerste 3 kampeerplaatsen kwamen op het erf. Later besloten Bram en Jo om in het kalverweitje, en deels in de boomgaard, knusse eigen kampeerplekjes met heggetjes rond de kampeerplaatsen aan te leggen.

Ook moest er een toiletgebouw komen. En daarom moest de varkensstal eraan geloven; hierin werden de toiletten en douches gemaakt.

Er werd in die tijd nog “echt” gekampeerd. Want de tenten, busjes en caravans waren in die tijd een stuk kleiner dan tegenwoordig.

Inmiddels is de camping natuurlijk flink veranderd. Door de jaren mochten en meer kampeerplaatsen bij komen. In 2004 verhuisden wij naar de Kokerheulweg en zetten de camping met het akkerbouwbedrijf voort.

Alle kampeerplaatsen werden fors vergroot. In 2018 kregen we een vergunning voor 10 extra eenheden en zo werd uitgebreid van 15 naar 25 grote kampeerplaatsen. Door de ruime plaatsen en de ruime opzet van de camping is er een rustige sfeer, zelfs bij een volle bezetting.

We hebben ervoor gekozen om de heggen rond de kampeerplaatsen te behouden voor meer privacy. En ook de verharde paden naar alle kampeerplaatsen zijn gebleven.  We merken dat dat zeer gewaardeerd wordt, en daar doen we het voor!

Verhalen van kampeerders “van toen”.

Wat we allebei heel bijzonder vinden is dat er nu nog steeds kampeerders terug komen uit de tijd van vader Bram en moeder Jo. Ook komen er gezinnen waarvan de ouders zelf ooit als kind kwamen kamperen met de ouders. En inmiddels komen er zelfs al kleinkinderen en achterkleinkinderen van enkele vroegere kampeerders! Allemaal brengen ze leuke verhalen mee “van toen”. Dat zijn voor ons bijzonder leuke momenten!

Misschien heb je ooit zelf eens bij Bram en Jo gekampeerd?

 

∼ We zijn heel benieuwd naar jou verhaal en je herinneringen aan je vakanties van toen! Kom vooral eens langs als je in de buurt bent! ∼

 

Zoek je een ruime, gemoedelijke camping in Walcheren?

Misschien breng je eens bezoek aan onze camping voor een korte of langere vakantie? Of om eerst de camping eens te bekijken?

Graag tot ziens!

Jan en Alice Gideonse