Naar de stranden aan de kust in Vrouwenpolder.

Kies je voor een strand met een speeltuin, een strandpost en een strandpaviljoen of kies je voor een natuurstrand? Ga je voor een ontspannen dag of voor een sportieve dag, in of op het water?

Vanaf de camping zijn op 5 km afstand al meerdere verschillende stranden te vinden in Vrouwenpolder, aan de kust van Walcheren. Om de paar kilometer vind je een strandpaviljoen of strandcafé en er zijn diverse strand- en EHBO posten. Kies uit meerdere duinovergangen naar stranden met eigen specifieke kenmerken en voorzieningen. Verderop op deze pagina vind je extra informatie over enkele stranden en duinovergangen.

∼ Bij alle duinovergangen is voldoende parkeergelegenheid voor zowel de auto als de fiets. ∼

Sportief op het Veerse Meer

Het Veerse Meer heeft een klein strandje aan de Veersegatdam; een leuke plek voor een kort ( of langer) bezoekje aan het strand met kleine kinderen. In het grote Veerse Meer liggen meerdere eilandjes waarvan een aantal met een bootje te bezoeken zijn.  Ook in het prachtige stadje Veere vind je een leuk klein strandje aan het Veerse Meer; goed te combineren met een prachtige wandeling. 

Windsurfles, kitesurfles, catamaran les of sup les (stand up paddle).

Zowel op het het strand van Vrouwenpolder als aan het Veerse Meer in Vrouwenpolder vind je mooie, sportieve mogelijkheden. Voor de liefhebbers: Je kunt er ook wingfoilen! Voor meer informatie, kijk eens op  Windsurfschool Veerse Dam.

De blauwe vlag op de stranden van Vrouwenpolder wappert al vele jaren.

Dit geeft aan dat het hier gaat om de schoonste en veiligste stranden van Nederland. De Reddingsbrigade van Veere houdt in het strandseizoen van 1 mei  tot 15 september toezicht op de stranden. De Stichting Strand Exploitatie Veere houdt de stranden schoon. Je kunt gratis gebruik maken van douches en toiletten.

Strandovergang Duinoord (79) in Vrouwenpolder.

Waar? Op de kruising van de Fort den Haakweg met de Vroonweg in Vrouwenpolder.

Dit is een bewaakt strand met loopplanken en een douche. De strandovergang is lang met trappen. Er is een grote parkeerplaats met toiletten. Je kunt de fiets parkeren onderaan de overgang. Er is een Uitkijkplatform op het duin en er zijn toiletten.

Op een afstand van 200 meter  vind je;
  • Eerste Hulp, Reddingspost en AED, de Strandpost Vrouwenpolder en Strandpaviljoen Breezand.

Overgang Breezand (78) in Vrouwenpolder

Waar?  Aan de Vroonweg in Vrouwenpolder.

Hier is een bewaakt strand met loopplanken, een klein speeltuintje en een douche. De strandovergang is zonder trappen. Je kunt de fiets parkeren onderaan de overgang of halverwege de overgang.

De auto kan geparkeerd worden op het parkeerterrein bij strandovergang Duinoord, op de hoek van de Fort den Haakweg en de Vroonweg. Bij dit parkeerterrein zijn openbare toiletten.

  • Horeca Strandpaviljoen Breezand; Strandpost Vrouwenpolder; Eerste Hulp, Reddingspost en AED; Toiletten; Strandrolstoel

Route naar het strand van Vrouwenpolder

Vanaf de camping fiets je slechts 5 km. naar het strand. Bij de overgang Fort den Haak parkeer je zelfs je fiets bovenop de dam en wandel je zo het strand op. En wil je toch liever met de auto naar het strand dan vind je bij elke strandovergang parkeergelegenheid.

Bovenop de Veerse Gatdam heb je een weids uitzicht over strand, zee en duinen aan de ene kant. En als je omdraait kijk je wijds uit over het Veerse Meer tot aan de Campveerse Toren in Veere.

Natuurstrand het Groene Strand in Vrouwenpolder

Op dit moment wappert naast de blauwe vlag ook de Groene Strandwimpel op het strand bij Oranjezon. Het Groene Strand wil de natuur en natuurbeleving weer haar plek teruggeven op het strand. Dit wordt aangepakt door het huidige strandbeheer te veranderen, strandcommunities op te richten en rustplekken in te stellen voor vogels.

Door het intensieve strandbeheer krijgt strandleven geen kans om zich te ontwikkelen. Sluipenderwijs is een mooi landschap en wonderlijke natuur de afgelopen jaren daardoor verloren gegaan.

Er worden op het strand onder andere vaste rijpaden aangehouden, vogels gemonitord en er wordt handmatig schoongemaakt. Stranden zijn unieke natuurgebieden en herbergen een belangrijk deel van de Nederlandse biodiversiteit. Op stranden leven plant- en diersoorten die alleen hier te vinden zijn. Maar die leefruimte neemt af doordat stranden steeds drukker bezocht worden. Het Groene Strand wil de natuur en natuurbeleving weer haar plek teruggeven op het strand!

Strandnatuur

Aangespoeld wier en schelpdieren vormen de basis van natuur op het strand. Daarin leven tal van kleine diertjes als strandvlooien en bijzondere wiervliegen. Deze trekken op hun beurt weer vogels aan, zoals strandlopers, steenlopers, scholeksters en rosse grutto’s. Bovendien kunnen er unieke planten gaan groeien op de hoogwaterlijn, waar deze aanspoelsels voor voedselrijke omstandigheden zorgen. Deze planten spelen een rol bij het ontstaan van nieuwe duinen op het strand.