Naar de schone en veilige stranden van Vrouwenpolder.
Op de stranden van Vrouwenpolder in wappert al vele jaren de blauwe vlag die aangeeft dat het hier gaat om de schoonste en veiligste stranden van Nederland. De Reddingsbrigade van Veere houdt in het strandseizoen van 1 mei tot 15 september toezicht op de stranden. De Stichting Strand Exploitatie Veere houdt de stranden schoon. Je kunt gratis gebruik maken van douches en toiletten.
∼Je hebt keuze uit verschillende strandovergangen en stranden. Bij alle overgangen is voldoende parkeergelegenheid voor zowel auto en fiets. ∼
Welk strand in Vrouwenpolder kies je?
In Vrouwenpolder, aan de kust van Walcheren, zijn meerdere strandovergangen naar verschillende stranden. Elke strandovergang en elk strand heeft zijn eigen specifieke kenmerken en voorzieningen. Voor alle stranden geldt: Badseizoen is van 1 mei tot en met 15 september. Met overdag wordt bedoeld tussen 10.00 uur en 19.00 uur. Let op: regels gelden in het badseizoen tenzij anders vermeld.
Overgang Breezand (78)
Dit is een bewaakt strand met loopplanken, een klein speeltuintje en een douche. De strandovergang is zonder trappen. Je kunt de fiets parkeren onderaan de overgang of halverwege de overgang.
- Infobord;
- Horeca Strandpaviljoen Breezand;
- Strandpost Vrouwenpolder;
- Eerste Hulp, Reddingspost en AED
- Toiletten
- Strandrolstoel
Overgang Duinoord (79)
Dit is een bewaakt strand met loopplanken en een douche. De strandovergang is lang met trappen. Er is een grote parkeerplaats met toiletten. Je kunt de fiets parkeren onderaan de overgang.
- Uitkijkplatform op het duin
- Toiletten
En op 200 meter vind je;
- Strandpaviljoen Breezand
- Strandpost Vrouwenpolder
- Eerste Hulp, Reddingspost en AED
Overgang Fort den Haak (80)
Dit is een indirect bewaakt strand. Je kunt fietsen tot bovenop de Veerse Gatdam en zo naar beneden het strand oplopen. Grote parkeerplaats voor auto. Vandaar is er een trap naar het strand.
- Speeltuin
- Horeca Strandpaviljoen
- Honden toegestaan
- Infobord
- Bereikbaar met OV
Route naar het strand van Vrouwenpolder
Vanaf de camping fiets je slechts 5 km. naar het strand. Bij de overgang Fort den Haak parkeer je zelfs je fiets bovenop de dam en wandel je zo het strand op. En wil je toch liever met de auto naar het strand dan vind je bij elke strandovergang parkeergelegenheid.
Bovenop de Veerse Gatdam heb je een weids uitzicht over strand, zee en duinen aan de ene kant. En als je omdraait kijk je wijds uit over het Veerse Meer tot aan de Campveerse Toren in Veere.

Het Groene Strand van Vrouwenpolder
Op dit moment wappert naast de blauwe vlag ook de Groene Strandwimpel op het strand bij Oranjezon. Het Groene Strand wil de natuur en natuurbeleving weer haar plek teruggeven op het strand. Dit wordt aangepakt door het huidige strandbeheer te veranderen, strandcommunities op te richten en rustplekken in te stellen voor vogels.
Door het intensieve strandbeheer krijgt strandleven geen kans om zich te ontwikkelen. Sluipenderwijs is een mooi landschap en wonderlijke natuur de afgelopen jaren daardoor verloren gegaan.
Er worden op het strand onder andere vaste rijpaden aangehouden, vogels gemonitord en er wordt handmatig schoongemaakt. Stranden zijn unieke natuurgebieden en herbergen een belangrijk deel van de Nederlandse biodiversiteit. Op stranden leven plant- en diersoorten die alleen hier te vinden zijn. Maar die leefruimte neemt af doordat stranden steeds drukker bezocht worden. Het Groene Strand wil de natuur en natuurbeleving weer haar plek teruggeven op het strand!
Strandnatuur
Aangespoeld wier en schelpdieren vormen de basis van natuur op het strand. Daarin leven tal van kleine diertjes als strandvlooien en bijzondere wiervliegen. Deze trekken op hun beurt weer vogels aan, zoals strandlopers, steenlopers, scholeksters en rosse grutto’s. Bovendien kunnen er unieke planten gaan groeien op de hoogwaterlijn, waar deze aanspoelsels voor voedselrijke omstandigheden zorgen. Deze planten spelen een rol bij het ontstaan van nieuwe duinen op het strand.
Samenwerking voor natuur en natuurbeleving.
Om de natuur de kans te geven zich te ontwikkelen, worden strandeigenaren, beheerders, ondernemers en belanghebbenden door leden van Het Groene Strand gestimuleerd om samen te werken aan passend strandbeheer. Dit zodat er weer ruimte voor natuur en natuurbeleving komt.