Eropuit met kinderen in Walcheren 

Wat gaan we vandaag doen? Wij denken graag met je mee en geven je tips voor uitstapjes en activiteiten tijdens je kampeervakantie met kinderen in Walcheren.  Als je al eerder ging kamperen met kinderen in Walcheren dan weet je dat er vele mogelijkheden zijn voor verschillende uitjes voor het hele gezin.  Ook voor zomaar even een klein uitstapje.

Op 1,3 km van de camping: Pannenkoek- en Speelboerderij Molen de Jonge Johannes 

Met restaurant, een grote speeltuin, midgetgolf, maisdoolhof, een skelterbaan, grote trampolines en een streekwinkel is dit een heerlijke plek voor gezinnen met kinderen. En ook nog eens lekker dicht bij de camping!

De toegang is gratis.

Eropuit met kinderen vanaf de minicamping in Walcheren

Wandelen in de natuur,  actief en sportief, winkelen of gewoon heerlijk spelen in een binnen- of buitenspeeltuin. Bekijk alvast een kleine greep uit de mogelijkheden:

Dagje uit in je vakantie op Walcheren

 • Ben je gek op dieren? Duik in de mini-jungle van  Berkenhof Tropical Zoo en ontdek de mooiste vlinders, kikkers, vogels, slangen en meer.
 • Iguana in Vlissingen is een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Bezoek de babykamer waar eieren worden uitgebroed en jonge dieren te zien zijn. En ontmoet bijzondere kikkers, padden, salamanders, slangen, hagedissen, krokodilachtigen en schildpadden. 
 • Ontmoet zeehonden, zeeleeuwen in de Oosterschelde of bij Deltapark Neeltje Jans.
 • Bezoek kaasboerderij Schellach en aai de kalfjes, loop de speurtocht en bekijk het maken van kaas.
 • Of breng een bezoek aan Terra Maris met een groot zee-aquarium, skeletten, schelpen, en opgezette dieren.
 • Op het strand op 5 km. afstand zijn strandpaviljoens met leuke speeltuinen met kabelbanen, schommels, klimtoestellen en zelfs een gestrand piratenschip.
 • Natuur-, speel en beleefboerderij Poppendamme in Grijpskerke is leuk voor jonge gezinnen.

∼ Inspiratie vind je ook in het folderrek op de camping. ∼

Wandelen met kinderen in Walcheren

Het Veerse Bos, op 2 km van de camping.

Neem gerust de bolderkar van de minicamping mee voor een wandeling in het Veerse Bos.  Loop over de brug “op” het water, klim over de touwbrug en klim op de grote stoel voor een mooi uitzicht. 

Wandelen met kinderen in het prachtige Veere, op 5 km.:

Avontuurlijk wandelen over de oude stadswallen, langs trekpontjes en oude kanonnen.Gluur door de schietgaten van de Stenen Beer naar buiten.  Een klein strandje, oude straatjes en mooie gevels. Of bekijk eens hoe de schutsluizen in Veere werken.

En vergeet Oma’s snoepwinkel niet, met echt oud Hollands snoep. Wat dacht je van Ve(e)rse schapenkeutels, stroopsoldaatjes, en ulevellen?  En daarmee houdt het allemaal niet op; je gaat Veere vast meerdere keren bezoeken! 

Fietsen met kinderen in Walcheren;

Fiets eens de Kunstpicknickroute. Je kunt de route ook in delen fietsen. Neem eten en drinken mee en ontdek de meest vrolijke zitplekken en geniet van het uitzicht!  De Slaapkamer, de Roze Wolk, de Koeien, het Oerwoud, de Zeilboot, de Eieren, de Kerktoren en de Golvende Bank. Ontdek ze allemaal!

Sportieve en actieve kampeervakantie in Walcheren

 • Wil je er een sportieve vakantiedag van maken? Kies dan voor kanoën in het Veerse Meer;
 • Maak een strandrit te paard op het strand van Vrouwenpolder;
 • Daag jezelf uit met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen in Klimbos Zeeuwse Helden.
 • Bij Surfschool Veerse Dam kun je met kinderen ook terecht voor een proefles of cursus Windsurfen, kindercursus catamaran zeilen;
 • Ook bij Surfschool Veerse dam; suppen voor beginners en gevorderden, Sup-yoga of een sup-tocht op zee.
 • Bij Karting Zeeland in Middelburg kun je met piepende banden wegrijden en vervolgens vol gas de bocht afsnijden zonder ook maar om te kijken.
 • Huur een dag een mountainbike bij de Zeeuwse Gasten in  Burgh-Haamstede en ga op pad door de omgeving van de ‘Kop van Schouwen’ .

De leukste museums voor kinderen in Walcheren:

 • AANRADER voor kleine kinderen; in Serooskerke: Het Oude Brandspuithuis,  Kinderen glijden van de brandweerpaal en springen in de brandweerauto op weg naar de brand.
 • Bezoek Terra Maris, het Zeeuwse Museum voor natuur en landschap, en doe mee met bijzondere en originele  leuke activiteiten over dieren, strand, de zee en de dieren die leven in de omgeving.
 • Ga een dagje op reis met de oude Stoomtrein Goes – Borsele