Wandelen in veelzijdig Walcheren. 

Trek de wandelschoenen maar aan!

De boerderijcamping is een uitstekend vertrekpunt voor gevarieerde wandelingen in Walcheren; langs de kust; over het strand langs de zee, over duinen en dijken, door bossen en typische Zeeuwse natuurgebieden. Of in de prachtige stad Middelburg en het historische Veere. Al wandelend ontdek je de rijke geschiedenis van Walcheren. 

Wandelroutes voor Walcheren & Noord-Beveland.

Op de camping bieden we wandelroutes en tips in verschillende vormen aan. Zo komen er bijvoorbeeld elk jaar nieuwe handige routekaartjes uit voor wandelingen in Walcheren en Noord-Beveland.

Door de ligging van onze camping in het noordoosten van Walcheren bezoek je ook eenvoudig de eilanden Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland.

∼  Maak kilometers in de afwisselende wandelgebieden in Walcheren. ∼

Wandelen langs de kust; langs de zee, over strand, dijk en duin in Walcheren

Het strand, de zee en de duinen van Vrouwenpolder vind je op 5 km van de camping. Deze behoren tot het bijzondere afwisselende gebied De Manteling van Walcheren.

De Manteling van Walcheren

is een Natura 2000-gebied in de categorie ‘duinen’ op de Kop van Walcheren in Zeeland tussen de Veerse Gatdam en Domburg. Het natuurgebied is ongeveer 740 hectare groot en bestaat uit bossen en kalkarm duin met natte duinvalleien, duingraslanden en duinstruweel. De wandelpaden voeren ook langs voormalige buitenplaatsen en bijbehorende tuinen. Je vindt hier ook Kasteel Westhove en Terra Maris, Museum voor natuur en landschap met een prachtige landschapstuin en Museumcafé.

Wandelen in het Veerse bos, 1 km vanaf de camping.

Een ingang van het Veerse Bos vind je al op 1 km van onze minicamping. Het Veerse bos en de Veerse kreken zijn ontstaan als gevolg van de inundatie van Walcheren aan het einde van de tweede wereldoorlog. De toen gevormde diepe getijdengeulen en het daarna rondom aangeplante bos hebben zich ontwikkeld tot een prachtig wandel- en (paard)rijgebied.

Het Veerse Bos is een gebied van 120 ha. groot en is ook zeer geschikt voor een wandeling met kinderen of een gezellige picknick in het bos.

Wandelen in historisch Veere,  5 km van de camping

Veere blijft altijd op vele manieren boeiend, voor klein en groot, het blijft zeker niet bij één bezoekje. In Veere kun je prachtig wandelen; door schilderachtige oude straatjes of over de groene stadswallen met een verhalenbank en een trekvlot. Zo komt het verleden van Veere tot leven. Bezoek de leukste winkeltjes en de historische markt. En daarna ga  je natuurlijk nog even nagenieten op een van de terrassen!

Je fietst naar Veere in 15 minuten, te voet door het Veerse Bos in 1 uur, of met de auto in 8 minuten.

Wandelen in Natuurgebied Oranjezon, Oostkapelle.

Oranjezon; het meest afwisselende kustgebied van Zeeland, grenzend aan de duinen en strand! Dit voormalig waterwingebied met verschillende landschapstypen is bijzonder soortenrijk. Er zijn 4 routes: de Bosroute (4 km), Damhertroute (6,5 km), Parnassiaroute (4,5 km) en Torenroute (2,5). Bij de entree koop je een toegangskaartje, hier starten de routes en excursies. 

Tickets: Kinderen tot 16 jaar gratis. Met donateurspas van Het Zeeuwse Landschap: gratis 2 volwassenen.
Overige bezoekers: €1,- p.p, kaartautomaat bij de entree.

Honden zijn niet toegestaan, ook niet aangelijnd. Parkeren ; Kon. Emmaweg 16A, 4354 KD Vrouwenpolder.

Wandelen in Middelburg

Middelburg is naast fijne winkelstad ook een rijke monumentenstad met een zichtbare VOC historie. Ontdek Middelburg zelf of met een gids.

Stadswandeling Middelburg; met gids.

Een echte aanrader zijn de traditionele Middelburgse Stegentochten van gids Hans. Hij vertelt lekker ongedwongen met heerlijke humor de geschiedenis van Middelburg en laat de mooiste plekjes zien.

Wandeling over de bolwerken

Een wandeling over de groene bolwerken van Middelburg. (6 km.) Deze vormen een groene ster rondom de binnenstad van Middelburg. Je wandelt tussen de bomen langs het water, langs de binnenhaven en langs vele mooie monumenten en pakhuizen. Vroeger vond je langs de route een scheepswerf. Bordjes langs de route vertellen je meer over de geschiedenis. Deze route kan je op elke willekeurige plek starten. Op de camping ontvang informatie over deze wandeling. 

Meer wandelen in Walcheren? 

Meer inspiratie vind je in de map op onze camping. Je bent van harte welkom!