Buitenzwembad de Goudvijver in Serooskerke

Op 2 km van onze minicamping vind je zwembad De Goudvijver, een kleinschalig buitenbad middenin Serooskerke. In 2019 kreeg het zwembad bij de Zwembadbranche Awards 2019 een 3e plaats voor beste openluchtbad en een 2e plaats voor meest klantvriendelijke accommodatie.

Er zijn twee verwarmde baden en een peuterbad dat alleen open is op warme dagen. Er is een ruime beschutte ligweide met enkele speeltoestellen voor de jongere bezoekers. Verder staan daar een volleybalnet, tafeltennistafel en een korfbalpaal voor de wat oudere jeugd.

 

Hoe komt zwembad de Goudvijver aan zijn naam?

In 1966 was de plaats van het zwembad wereldnieuws. Want drie boeren vonden tijdens de preioogst munten in de grond. Eerst dachten ze dat het melkdoppen waren. Maar toen ze naar de juwelier aan de overkant gingen, vertelde hij dat ze iets bijzonders gevonden hadden. “Dit zijn geen melkdoppen, dit is gewoon goud!”

Dagenlang staat het dorp op z’n kop. Het verhaal wordt ook in het buitenland opgepikt. In die tijd waren de munten meer dan 645.000 gulden waard. De drie boeren kregen een deel en het andere deel ging naar de gemeente, de eigenaar van de grond, die met de opbrengst het zwembad ‘De Goudvijver’ liet aanleggen.

Binnenzwembaden in Walcheren

Het kan wel eens wat minder weer zijn in je vakantie, dat hebben we niet voor het uitkiezen.  Dan wil je activiteiten die met slecht weer ook leuk zijn. Kies voor een dagje zwembad!

Subtropisch zwembad Omnium in Goes

Met een subtropisch zwembad, een Expeditie Bos en diverse sportaccommodaties is Omnium het sport- en recreatiecomplex van Zeeland.

Met een Lazy River met een doorkijk naar het Expeditie Bos, snelle glijbanen en  de stroomversnelling.
Verder is er een groot recreatief zwembad, whirlpool, peuter- en kleuterbad, twee glijbanen. De Lazy River neemt je mee onder het Expeditie Bos en heeft diverse doorkijkjes naar de tropisch omgeving boven je. In het plafond zie je zelfs de tropische vissen zwemmen! Laat je meevoeren door de stroming en geniet van het uitzicht. Maak onderweg een stop op de bruisbank en laat je verrassen door een tropische bui.

Vrijburgbad in Vlissingen

Het Vrijburgbad is het zwembad van Vlissingen en Middelburg. Met een recreatiebad, instructiebad, verenigingsbad, wedstrijdbad, fitnessvoorzieningen en een brasserie biedt het complex volop mogelijkheden aan zowel recreatieve als sportieve gebruikers van alle leeftijden.

In het recreatiebad vindt je onder andere een bubbelbad, waterfontein, wildwaterkreek met waterjets, whirlpool, glijbaan en een knuffelmuur. Er is daarnaast een peuter- en kleuterbad voorzien van een waterpeeltuin. De gemiddelde watertemperatuur is 30ºC. Vanuit het terras heb je goed zicht op het recreatiebad.

Zwembad de Parel in Domburg

De Parel is hét vrijetijdscentrum in Domburg. Met o.a. een binnenbad, buitenbad, peuterbad, een superglijbaan, pelikaanduik, snelstromende rivier, borrelbanken en een speel- en zonneweide is het genieten voor het hele gezin in Zwembad De Parel. De Parel beschikt ook over een sfeervol saunalandschap. Kom tot rust in een van de 3 saunacabines, de kleuren-kruidenkamer, infrarood sauna, bubbelbaden of de patio met buitenbad.